Riktnummer 033 / +2733Riktnummer 033 / +2733 (Sydafrika)


Prefixet 033 är riktnummer för Pietermaritzburg, KwaZulu-Natal Midlands. Och Pietermaritzburg, KwaZulu-Natal Midlands ligger i Sydafrika. Om du befinner dig utanför Sydafrika och du vill ringa en person i Pietermaritzburg, KwaZulu-Natal Midlands, behöver du, förutom riktnummer, även landskoden för det land du vill ringa till. Landskoden för Sydafrika är +27, så om du är i Sverige och du vill ringa en person i Pietermaritzburg, KwaZulu-Natal Midlands, måste du använda prefixet +2733 före denna persons telefonnummer.

Nollan framför riktnummerkoden utelämnas i detta fall.

Plustecknet i början av telefonnumret kan vanligtvis användas i detta format. Det är emellertid vanligare att ersätta plustecknet med en sekvens av siffror som förvarnar telefonnätet att du vill ringa ett telefonnummer i ett annat land. ITU rekommenderar att man använder 00, vilket också används i många länder, inklusive alla europeiska länder.

Som ett alternativ till +2733, som du måste placera framför telefonnumret till en person i Pietermaritzburg, KwaZulu-Natal Midlands för att ringa dem från Sverige, kan du också använda 002733.
Räkna för Telefonnummer