Riktnummer 0330 / +64330Riktnummer 0330 / +64330 (Nya Zeeland)


Prefixet 0330 är riktnummer för Ashburton, Akaroa, Chatham Islands. Och Ashburton, Akaroa, Chatham Islands ligger i Nya Zeeland. Om du befinner dig utanför Nya Zeeland och du vill ringa en person i Ashburton, Akaroa, Chatham Islands, behöver du, förutom riktnummer, även landskoden för det land du vill ringa till. Landskoden för Nya Zeeland är +64, så om du är i Sverige och du vill ringa en person i Ashburton, Akaroa, Chatham Islands, måste du använda prefixet +64330 före denna persons telefonnummer.

Nollan framför riktnummerkoden utelämnas i detta fall.

Plustecknet i början av telefonnumret kan vanligtvis användas i detta format. Det är emellertid vanligare att ersätta plustecknet med en sekvens av siffror som förvarnar telefonnätet att du vill ringa ett telefonnummer i ett annat land. ITU rekommenderar att man använder 00, vilket också används i många länder, inklusive alla europeiska länder.

Som ett alternativ till +64330, som du måste placera framför telefonnumret till en person i Ashburton, Akaroa, Chatham Islands för att ringa dem från Sverige, kan du också använda 0064330.
Räkna för Telefonnummer