Riktnummer 061 / +3261Riktnummer 061 / +3261 (Belgien)


Prefixet 061 är riktnummer för Bastogne (Bastenaken), Libramont-Chevigny. Och Bastogne (Bastenaken), Libramont-Chevigny ligger i Belgien. Om du befinner dig utanför Belgien och du vill ringa en person i Bastogne (Bastenaken), Libramont-Chevigny, behöver du, förutom riktnummer, även landskoden för det land du vill ringa till. Landskoden för Belgien är +32, så om du är i Sverige och du vill ringa en person i Bastogne (Bastenaken), Libramont-Chevigny, måste du använda prefixet +3261 före denna persons telefonnummer.

Nollan framför riktnummerkoden utelämnas i detta fall.

Plustecknet i början av telefonnumret kan vanligtvis användas i detta format. Det är emellertid vanligare att ersätta plustecknet med en sekvens av siffror som förvarnar telefonnätet att du vill ringa ett telefonnummer i ett annat land. ITU rekommenderar att man använder 00, vilket också används i många länder, inklusive alla europeiska länder.

Som ett alternativ till +3261, som du måste placera framför telefonnumret till en person i Bastogne (Bastenaken), Libramont-Chevigny för att ringa dem från Sverige, kan du också använda 003261.
Räkna för Telefonnummer