Riktnummer 078 / +6378Riktnummer 078 / +6378 (Filippinerna)


Prefixet 078 är riktnummer för Batanes, Cagayan, Isabela, Nueva Vizcaya, Quirino. Och Batanes, Cagayan, Isabela, Nueva Vizcaya, Quirino ligger i Filippinerna. Om du befinner dig utanför Filippinerna och du vill ringa en person i Batanes, Cagayan, Isabela, Nueva Vizcaya, Quirino, behöver du, förutom riktnummer, även landskoden för det land du vill ringa till. Landskoden för Filippinerna är +63, så om du är i Sverige och du vill ringa en person i Batanes, Cagayan, Isabela, Nueva Vizcaya, Quirino, måste du använda prefixet +6378 före denna persons telefonnummer.

Nollan framför riktnummerkoden utelämnas i detta fall.

Plustecknet i början av telefonnumret kan vanligtvis användas i detta format. Det är emellertid vanligare att ersätta plustecknet med en sekvens av siffror som förvarnar telefonnätet att du vill ringa ett telefonnummer i ett annat land. ITU rekommenderar att man använder 00, vilket också används i många länder, inklusive alla europeiska länder.

Som ett alternativ till +6378, som du måste placera framför telefonnumret till en person i Batanes, Cagayan, Isabela, Nueva Vizcaya, Quirino för att ringa dem från Sverige, kan du också använda 006378.
Räkna för Telefonnummer