Riktnummer 17 / +5517Riktnummer 17 / +5517 (Brasilien)


Prefixet 17 är riktnummer för São José do Rio Preto, Catanduva. Och São José do Rio Preto, Catanduva ligger i Brasilien. Om du befinner dig utanför Brasilien och du vill ringa en person i São José do Rio Preto, Catanduva, behöver du, förutom riktnummer, även landskoden för det land du vill ringa till. Landskoden för Brasilien är +55, så om du är i Sverige och du vill ringa en person i São José do Rio Preto, Catanduva, måste du använda prefixet +55 17 före denna persons telefonnummer.

Nollan framför riktnummerkoden utelämnas i detta fall.

Plustecknet i början av telefonnumret kan vanligtvis användas i detta format. Det är emellertid vanligare att ersätta plustecknet med en sekvens av siffror som förvarnar telefonnätet att du vill ringa ett telefonnummer i ett annat land. ITU rekommenderar att man använder 00, vilket också används i många länder, inklusive alla europeiska länder.

Som ett alternativ till +55 17, som du måste placera framför telefonnumret till en person i São José do Rio Preto, Catanduva för att ringa dem från Sverige, kan du också använda 0055 17.
Räkna för Telefonnummer