Riktnummer 23 / +25523Riktnummer 23 / +25523 (Tanzania)


Prefixet 23 är riktnummer för Kibaha, Kisarawe, Lindi, Morogoro, Mtwara, Pwani. Och Kibaha, Kisarawe, Lindi, Morogoro, Mtwara, Pwani ligger i Tanzania. Om du befinner dig utanför Tanzania och du vill ringa en person i Kibaha, Kisarawe, Lindi, Morogoro, Mtwara, Pwani, behöver du, förutom riktnummer, även landskoden för det land du vill ringa till. Landskoden för Tanzania är +255, så om du är i Sverige och du vill ringa en person i Kibaha, Kisarawe, Lindi, Morogoro, Mtwara, Pwani, måste du använda prefixet +255 23 före denna persons telefonnummer.

Nollan framför riktnummerkoden utelämnas i detta fall.

Plustecknet i början av telefonnumret kan vanligtvis användas i detta format. Det är emellertid vanligare att ersätta plustecknet med en sekvens av siffror som förvarnar telefonnätet att du vill ringa ett telefonnummer i ett annat land. ITU rekommenderar att man använder 00, vilket också används i många länder, inklusive alla europeiska länder.

Som ett alternativ till +255 23, som du måste placera framför telefonnumret till en person i Kibaha, Kisarawe, Lindi, Morogoro, Mtwara, Pwani för att ringa dem från Sverige, kan du också använda 00255 23.
Räkna för Telefonnummer