Riktnummer 24 / +25524Riktnummer 24 / +25524 (Tanzania)


Prefixet 24 är riktnummer för Zanzibar (Unguja, Pemba, Chake Chake, Mkoani, Wete). Och Zanzibar (Unguja, Pemba, Chake Chake, Mkoani, Wete) ligger i Tanzania. Om du befinner dig utanför Tanzania och du vill ringa en person i Zanzibar (Unguja, Pemba, Chake Chake, Mkoani, Wete), behöver du, förutom riktnummer, även landskoden för det land du vill ringa till. Landskoden för Tanzania är +255, så om du är i Sverige och du vill ringa en person i Zanzibar (Unguja, Pemba, Chake Chake, Mkoani, Wete), måste du använda prefixet +255 24 före denna persons telefonnummer.

Nollan framför riktnummerkoden utelämnas i detta fall.

Plustecknet i början av telefonnumret kan vanligtvis användas i detta format. Det är emellertid vanligare att ersätta plustecknet med en sekvens av siffror som förvarnar telefonnätet att du vill ringa ett telefonnummer i ett annat land. ITU rekommenderar att man använder 00, vilket också används i många länder, inklusive alla europeiska länder.

Som ett alternativ till +255 24, som du måste placera framför telefonnumret till en person i Zanzibar (Unguja, Pemba, Chake Chake, Mkoani, Wete) för att ringa dem från Sverige, kan du också använda 00255 24.
Räkna för Telefonnummer