Riktnummer 51 / +35251Riktnummer 51 / +35251 (Luxemburg)


Prefixet 51 är riktnummer för Dudelange/Bettembourg/Livange. Och Dudelange/Bettembourg/Livange ligger i Luxemburg. Om du befinner dig utanför Luxemburg och du vill ringa en person i Dudelange/Bettembourg/Livange, behöver du, förutom riktnummer, även landskoden för det land du vill ringa till. Landskoden för Luxemburg är +352, så om du är i Sverige och du vill ringa en person i Dudelange/Bettembourg/Livange, måste du använda prefixet +352 51 före denna persons telefonnummer.

Nollan framför riktnummerkoden utelämnas i detta fall.

Plustecknet i början av telefonnumret kan vanligtvis användas i detta format. Det är emellertid vanligare att ersätta plustecknet med en sekvens av siffror som förvarnar telefonnätet att du vill ringa ett telefonnummer i ett annat land. ITU rekommenderar att man använder 00, vilket också används i många länder, inklusive alla europeiska länder.

Som ett alternativ till +352 51, som du måste placera framför telefonnumret till en person i Dudelange/Bettembourg/Livange för att ringa dem från Sverige, kan du också använda 00352 51.
Räkna för Telefonnummer