Riktnummer 75 / +21675Riktnummer 75 / +21675 (Tunisien)


Prefixet 75 är riktnummer för Gabès, Kebili, Medenine, Tataouine. Och Gabès, Kebili, Medenine, Tataouine ligger i Tunisien. Om du befinner dig utanför Tunisien och du vill ringa en person i Gabès, Kebili, Medenine, Tataouine, behöver du, förutom riktnummer, även landskoden för det land du vill ringa till. Landskoden för Tunisien är +216, så om du är i Sverige och du vill ringa en person i Gabès, Kebili, Medenine, Tataouine, måste du använda prefixet +216 75 före denna persons telefonnummer.

Nollan framför riktnummerkoden utelämnas i detta fall.

Plustecknet i början av telefonnumret kan vanligtvis användas i detta format. Det är emellertid vanligare att ersätta plustecknet med en sekvens av siffror som förvarnar telefonnätet att du vill ringa ett telefonnummer i ett annat land. ITU rekommenderar att man använder 00, vilket också används i många länder, inklusive alla europeiska länder.

Som ett alternativ till +216 75, som du måste placera framför telefonnumret till en person i Gabès, Kebili, Medenine, Tataouine för att ringa dem från Sverige, kan du också använda 00216 75.
Räkna för Telefonnummer