Riktnummer 8 / +5018Riktnummer 8 / +5018 (Belize)


Prefixet 8 är riktnummer för Cayo, Belmopan, San Ignacio, Benque Viejo. Och Cayo, Belmopan, San Ignacio, Benque Viejo ligger i Belize. Om du befinner dig utanför Belize och du vill ringa en person i Cayo, Belmopan, San Ignacio, Benque Viejo, behöver du, förutom riktnummer, även landskoden för det land du vill ringa till. Landskoden för Belize är +501, så om du är i Sverige och du vill ringa en person i Cayo, Belmopan, San Ignacio, Benque Viejo, måste du använda prefixet +501 8 före denna persons telefonnummer.

Nollan framför riktnummerkoden utelämnas i detta fall.

Plustecknet i början av telefonnumret kan vanligtvis användas i detta format. Det är emellertid vanligare att ersätta plustecknet med en sekvens av siffror som förvarnar telefonnätet att du vill ringa ett telefonnummer i ett annat land. ITU rekommenderar att man använder 00, vilket också används i många länder, inklusive alla europeiska länder.

Som ett alternativ till +501 8, som du måste placera framför telefonnumret till en person i Cayo, Belmopan, San Ignacio, Benque Viejo för att ringa dem från Sverige, kan du också använda 00501 8.
Räkna för Telefonnummer