Riktnummer Dundalk, Carrickmacross, CastleblaneyStad/Ort eller område:Dundalk, Carrickmacross, Castleblaney
Riktnummer:042     (+35342)

Land:

Irland


Riktnummer Dundalk, Carrickmacross, Castleblaney (Irland)


Prefixet 042 är riktnummer för Dundalk, Carrickmacross, Castleblaney. Och Dundalk, Carrickmacross, Castleblaney ligger i Irland. Om du befinner dig utanför Irland och du vill ringa en person i Dundalk, Carrickmacross, Castleblaney, behöver du, förutom riktnummer, även landskoden för det land du vill ringa till. Landskoden för Irland är +353, så om du är i Sverige och du vill ringa en person i Dundalk, Carrickmacross, Castleblaney, måste du använda prefixet +35342 före denna persons telefonnummer.

Nollan framför riktnummerkoden utelämnas i detta fall.

Plustecknet i början av telefonnumret kan vanligtvis användas i detta format. Det är emellertid vanligare att ersätta plustecknet med en sekvens av siffror som förvarnar telefonnätet att du vill ringa ett telefonnummer i ett annat land. ITU rekommenderar att man använder 00, vilket också används i många länder, inklusive alla europeiska länder.

Som ett alternativ till +35342, som du måste placera framför telefonnumret till en person i Dundalk, Carrickmacross, Castleblaney för att ringa dem från Sverige, kan du också använda 0035342.
Räkna för Telefonnummer