Riktnummer 014 / +96614



Riktnummer 014 / +96614 (Saudiarabien)


Prefixet 014 är riktnummer för Al-Madinah, Tabuk, Al-Jawf, Yanbu, Turaif, Skaka. Och Al-Madinah, Tabuk, Al-Jawf, Yanbu, Turaif, Skaka ligger i Saudiarabien. Om du befinner dig utanför Saudiarabien och du vill ringa en person i Al-Madinah, Tabuk, Al-Jawf, Yanbu, Turaif, Skaka, behöver du, förutom riktnummer, även landskoden för det land du vill ringa till. Landskoden för Saudiarabien är +966, så om du är i Sverige och du vill ringa en person i Al-Madinah, Tabuk, Al-Jawf, Yanbu, Turaif, Skaka, måste du använda prefixet +96614 före denna persons telefonnummer.

Nollan framför riktnummerkoden utelämnas i detta fall.

Plustecknet i början av telefonnumret kan vanligtvis användas i detta format. Det är emellertid vanligare att ersätta plustecknet med en sekvens av siffror som förvarnar telefonnätet att du vill ringa ett telefonnummer i ett annat land. ITU rekommenderar att man använder 00, vilket också används i många länder, inklusive alla europeiska länder.

Som ett alternativ till +96614, som du måste placera framför telefonnumret till en person i Al-Madinah, Tabuk, Al-Jawf, Yanbu, Turaif, Skaka för att ringa dem från Sverige, kan du också använda 0096614.




Räkna för Telefonnummer